Jazz & Fotografie – Galerij Flinxo

Jazz en fotografie gaan sinds jaar en dag bijzonder goed samen. Iconische beelden van de groten uit de jazz verwierven een belangrijke plaats in het collectief geheugen. Wat verbindt dit muziekgenre en fotografie? Is het de combinatie van techniek, timing en expressie van emotie die beide kunstvormen delen?

Het antwoord op deze vraag moeten we schuldig blijven maar één ding is zeker: we houden van jazz, en van fotografie, en zeker van de combinatie als dit het werk is van enkele steengoede fotografen. En dat is het geval in de tentoonstelling in Flinxo Fotogalerie.

Flinxo Fotogalerie toont “Jazz en Fotografie” met werk van 9 fotografen. Alle tentoongestelde foto’s werden genomen op Gent Jazz Festival tijdens de laatste 10 jaar. Deze tentoonstelling toont een selectie van beelden van de hand van Jos ‘The Jazzman’ Knaepen, Bruno Bollaert, Tom Van Nuffel, Wouter Rawoens, Maarten Marchau, Cees van de Ven, Christian Overdeput, Dominique Dierick en Thomas Verfaille.

Hun prachtige foto’s geven zowel de sfeer op als naast het podium weer en roepen zo ook de ambiance van Gent Jazz Festival op.

Vernissage en persvoorstelling 21 juni 2012 vanaf 19.00 u.

Expo van 22 juni tot 24 juli